Tarihçe

Sosyal Hizmet bölümü Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 2017 yılında kurulmuş olup, ek kontenjanla kayıt yaptıran 60 öğrenci ile 2018- 2019 eğitim ve öğretim yılında öğrenime başlamıştır. Eğitim süresi dört yıl olan bölümün eğitim dili Türkçedir.

Sosyal hizmet; bireylerin, ailelerin, grupların ve toplumun iyilik halini artırmak için sosyal değişime, insan ilişkilerinde sorun çözmeye, güçlenmeye ve özgürleşmeye katkı sağlayan bir meslektir.

Sosyal çalışmacı/ sosyal hizmet uzmanı; birey, aile, grup ve toplumun sorun çözme ve baş etme kapasitelerini geliştirerek psiko-sosyal işlevselliğin sağlanması, onarılması, korunması ve geliştirilmesi; sosyal değişimin desteklenmesi; sosyal politika ve programların insan ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla planlanması ve uygulanmasının sağlanması yönünde insan davranışına ve sosyal sistemlere ilişkin kuramlardan yararlanarak sosyal hizmete özgü yöntem ve tekniklerle uygulamayı yerine getiren meslek elemanıdır.